EFFECTIEF CREATIEF

Vanuit de vraag en het gewenste effect ontwikkelen we creatieve concepten. Voorzien van net dat beetje extra. Passend bij de organisatie geven onze creatieve vertalingen woord en (bewegend) beeld aan de strategie of als communicatiecampagne naar alle mogelijke stakeholders. 


NIEUWe VISUELE IDENTITEIT CONSUMENTENBOND

De Consumentenbond laat zich zien met een gloednieuwe huisstijl en logo. De afgelopen jaren heeft de Consumentenbond steeds meer diensten ontwikkeld die voor iedereen toegankelijk zijn en heeft samen met consumenten campagnes gevoerd om op te komen voor hun belangen. Daar hoort ook communicatie bij die meer uitgaat van dialoog, het gesprek. Het nieuwe logo drukt dat uit. En ontwikkelden we een vanzelfsprekende pay off. 

Krachtige belofte 

Het logo verbeeldt breedte, in beweging zijn en individuele partijen die samen komen en de koppen bij elkaar steken. De doorschijnende kleuren onderstrepen de belofte van openheid. Het beeld heeft een heldere toevoeging: oprechtDe kwaliteit die de Consumentenbond wil uitstralen ligt hierin besloten; eerlijk, loyaal en rechtschapen. De extra lading in de twee losse lettergrepen – op recht – benadrukt de boodschap dat het bij de Consumentenbond om consumentenrecht draait.


INTERACTIEF IN GESPREK OVER MERKWAARDEN

Legal&General heeft haar merkwaarden aangescherpt en start een internal branding traject op basis van het principe: I get it, I like it, I live it.  BY ontwikkelt het concept voor een merkwaardenspel dat dit programma ondersteunt. Voor de vier merkwaarden bedenken we vragen die gebaseerd zijn op de strategie en doelen van Legal&General. We ontwerpen het spelbord en alle spelonderdelen op basis van de merkidentiteit. In korte tijd leveren we 20 handgemaakte, complete speldozen op. Directie en MT speelden het spel als eersten. 'Leuk om te spelen en opent in korte tijd gesprekken over thema's waar we direct wat mee kunnen.' Alle medewerkers van L&G zullen het spel spelen. 

Let'sGo! Het merkwaardenspel voor Legal&General.


BUITEN IS BINNEN 

Bij het inrichten van de vernieuwde locaties van HTM (Haagse Tram Maatschappij) werd de hulp van BY ingeschakeld. De ruimtes in het hoofdkantoor, maar bijvoorbeeld ook in de werkplaats zijn naar een idee van BY voorzien van beelden met een indrukwekkende omvang. Er is een reeks foto’s geschoten waarbij over de schouder van de medewerkers een kijkje wordt geboden in het uiteenlopende werk van HTM. Levensgroot zijn deze afbeeldingen nu onderdeel van het interieur. 

De liftdeuren krijgen een face-lift geïnspireerd op de deuren van de trams en bussen. Het HTM-lijnennet heeft BY gebruikt in kast-grote grafische uitvoeringen geïnspireerd op Haagse liedjes, plekken en halten. 


corporate reporting

Een werkdag kan veel met zich meebrengen, laat staan een werkjaar. Een helder, compleet en transparant jaarverslag presenteren, is dan ook niet een klus die iedereen graag op zich neemt. Wij wel. Wij zijn de kritische blik, we zorgen voor structuur en redigeren tot er een verslag ligt wat staat als een huis. 


Spelenderwijs de nieuwe strategie HTM delen

 

Nadat de formulering van de HTM besturingsfilosofie was afgerond was de vraag aan BY: 'zorg ervoor dat alle managers de filosofie begrijpen en met elkaar bespreken. Het document mag niet in de la verdwijnen.' BY ontwierp een toegankelijk spelconcept op basis van de belangrijke delen uit de besturingsfilosofie. Het spel is tientallen keren gespeeld door directie, MT, OR en alle managers. Later is een vertaling gemaakt naar een versie voor trambestuurders. Kernwoorden: dialoog, plezier, we hebben het weer over ons werk. 

Het Besturingsfilosfiespel voor HTM